Daniel Thomson, tenor

Daniel Thomson, originari de Melbourne, és un tenor internacional solista i cantant de cambra, resident a Londres. L’any 2009 es va graduar amb honors en la especialitat de Interpretació Vocal per la Universitat de Melbourne. L’octubre de 2016 va rebre una beca per estudiar un Màster en Estudis Avançats d’Ensemble Vocal a la Schola Cantorum Basiliensis de Basilea, que va completar l’abril de 2018.

Els seus estudis s’han centrat especialment en la interpretació de música amb criteris històrics del segle XVI al XIX. El 2015 i el 2016, va passar un parell de mesos intensiu al Canadà preparant un enregistrament amb mètodes retòrics d’interpretació sota la direcció del professor Robert Toft de la Universitat de Western Ontario. Fruit d’aquesta col·laboració, Secret Fires of Love, l’àlbum de debut en solitari de Daniel, està disponible a Spotify i iTunes i va ser reproduït recentment a la BBC.

El febrer de 2019, Daniel va debutar com a solista al Wigmore Hall al costat de Dame Emma Kirkby per a la celebració del seu 70è aniversari. L’octubre de 2020, Daniel ha estat aprenent la pronunciació original de l’anglès a través del conjunt InVocare en col·laboració amb David Crystal, Peter Van Heyghen, REMA, AMUZ, BOZAR i Cultura per a Europa.