Rita Morais, soprano

Va néixer a Braga (Portugal), ciutat on va començar els seus estudis musicals al Conservatori de Música Calouste Gulbenkian en viola i cant.

A continuació, es va formar en cant a l’Escola Superior de Música i Arts do Espetaculo (ESMAE) de Porto. Becada per la Fundació Calouste Gulbenkian de Lisboa (2016-2018) per la Societat d’Artistes, Intèrprets i Executants d’Espanya (2020) i per la Fundació Victòria dels Àngels (2020), completa la seva formació acadèmica al Màster de Lied “Victoria dels Àngels” de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Regularment realitza concerts i recitals a Portugal i Espanya, col·laborant amb entitats com Casa da Música (Porto, PT), Estudis Victor Córdon/Companhia Nacional de Ballat, Fundação Calouste Gulbenkian (Lisboa, PT), Ensemble Eco, Ambaixada de Portugal a Espanya, Cor Nacional d’Espanya (Madrid, ES), Fundació Victòria dels Àngels i Bach Collegium Barcelona.

A la temporada 2021-22 debuta com a LIFE New Artist al festival LIFE Victoria i rep el Premi Solista Salvat Beca Bach 2022 de la Fundación Salvat.