CAT  CAS  |  ENG

La Fundació Bachcelona, coneguda com a Fundació BZM del 2013 al 2020, és l’entitat que organitza i gestiona el Festival Bachcelona.

Som una entitat sense ànim de lucre que en el marc del Festival Bachcelona fomenta les propostes participatives, les activitats divulgatives i també dona suport al jove talent, promovent interaccions amb prestigiosos intèrprets, com ara Ton Koopman o Shunske Sato. Aquestes experiències permeten als joves músics accedir a nous circuits professionals als quals d’una altra manera no tindrien opció d’incorporar-se. En aquesta mateixa direcció, el 2014 es va crear la Beca Bach-Fundació Salvat, un projecte que actualment gaudeix d’una gran repercussió.

D’altra banda, la Fundació Bachcelona, en el seu afany de confluència amb altres disciplines artístiques, col·labora anualment amb un reconegut artista plàstic que crea la identitat gràfica del Festival. Fins ara hem treballat amb artistes de trajectòries molt consolidades, com Tom Carr, Marta Montcada, Perico Pastor, Carme Miquel, Susana Solano i Perejaume.

Aquesta tasca és possible gràcies a totes les institucions i entitats que hi col·laboren i, sobretot, als particulars i les empreses que amb les seves aportacions voluntàries permeten que aquest projecte sigui una realitat. Durant els 8 anys de Festival Bachcelona, hem organitzat més de 50 activitats participatives, hem ofert més de 150 concerts (involucrant-hi entitats de la ciutat i presentant formats innovadors) i hem gestionat més de 25 beques per a joves solistes.

T’animem a passar d’espectador a formar part de la nostra Fundació i a acompanyar-nos per aconseguir que la cultura sigui un dret fonamental al segle xxi. Si ens vols conèixer millor, escriu-nos a fundacio@212.129.56.154.