El País – Xavier Pujol 27/07/2015

Un derroche de fresca imaginación, de originalidad, de atrevimiento programador, de buen aprovechamiento de los recursos, ha permitido al fin poner en pie la tercera edición de Bachcelona, el Festival Bach de Barcelona, que llenará la ciudad de música del Cantor de Leipzig.

El Punt Avui – Mercè Miralles 21/05/2013
Bachcelona, el primer Festival dedicat a J.S.Bach a Barcelona, trepitja fort. A part de la novetat, aporta originalitat, ja que és una proposta que va més enllà del concert convencional.

La Vanguardia – Maricel Chavarría 19/05/2018
Músicos entusiastas e imaginativos que acabarán convirtiéndose en caso a estudiar en los máster de gestión cultural, pues con un presupuesto modesto son capaces de crecer a fuerza de generar alianzas con entidades que se suman a la aventura de divulgar la música de Bach.

Diari Ara – Xavier Cester 22/07/2016

Nova edició del Bachcelona, una de les iniciatives més estimulants sorgides els últims anys a casa nostra, i nova visita de Ton Koopman per inaugurar un festival atípic pel caràcter monogràfic, per l’extensió en espais inusuals de la ciutat i per unes propostes en formats ben variats. El concert del músic holandés lligava a la perfecció amb el tarannà del festival.

Trajectòria del Festival

El Bachcelona és un Festival que aposta sempre per la qualitat, convidant als intèrprets internacionals més reconeguts i especialitzats en Bach com Ton Koopman, Tini Mathot i Juan de la Rubia (2014), Catherine Manson, Werner Matzke i Sebastian Küchler-Blessing (2015), Klaus Mertens, John Crockatt i Philippe Thuriot (2016), Stephan Macleod, Leila Schayegh i Bertrand Cuiller (2017) Shunske Sato, Michel Brun i Clara Pouvreau (2018).

Alhora, la innovació és un altre component característic del Festival, ja que en les activitats que proposem en el marc de Bachcelona volem anar més enllà del format concert. En aquest sentit, fomentem sempre la interacció artística amb altres disciplines com el teatre (La Fura dels Baus en l’edició del 2016, amb gran èxit de públic i crítica), la dansa contemporània (Lorena Nogal el 2017), el cinema (amb el cicle anual que organitzem a la Filmoteca des del 2015) i les arts plàstiques (amb l’exposició de la sèrie completa dels gravats de Chillida Hommage à Johann Sebastian Bach al 2014).

Així mateix, durant el Bachcelona també presentem propostes de fusió musical amb altres estils com el jazz (Llibert Fortuny, Manel Camp i Mireia Farrés 2013), la percussió africana (Virginie Robilliard i Thomas Gueï 2016) o la música cubana (amb el trio de Roberto Fonsea i el seu concert Cubach del 2017).

Per una altra banda, la nostra intenció és potenciar sempre la vivència, amb la realització de concerts i activitats participatives del projecte BZM que s’han presentat al Palau de la Música (Petit Palau) o activitats lúdiques com el Balla Bach de la plaça del Rei o el Swing Bach al Recinte Modernista de Sant Pau.

De la mateixa manera, un altre aspecte molt important del Festival és la divulgació musical, organitzant conferències, taules rodones o visites guiades (com les del Museu de la Música amb Joan Vives) i les activitats familiars per apropar la música clàssica al públic infantil (com les que ha realitzat Ton Koopman, un prestigiós músic holandès en cinc edicions consecutives del Festival)

Finalment, durant el Festival també hi ha espai pel recolzament al talent jove mitjançant les beques a cantants (la Beca Bach-Fundación Salvat, patrocinada per Laboratorios Salvat i amb la qual quatre solistes vocals participen cada any en el concert inaugural) el premi especial Bachcelona (on els guardonats al Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya de Música Antiga formen part de la programació de la següent edició del Festival) i les classes magistrals que músics prestigiosos realitzen en el transcurs del Festival.